forex trading logo

ACTES DE NADAL

ACTES DE NADAL CANTADA NADALES I AMBAIXADOR   Com cada any celebrarem l’arribada del Nadal al col·legi amb els ...

Compra On-line

Ja disposeu de l'espai per a la compra de llibres i del netbook (en el cas de l'ESO). Feu clic a la imatge que correspongui per en...

Llibres de text

Aquests són els llibres de text per al curs 2018 - 2019 ordenats per etapa i curs. A PARTIR DEL 1 DE JULIOL Podeu fer la compra on-...

CONCURS LITERARI JOAN OLIVÉ

    CLÀUDIA VALLADARES GUANYA EL 1r  PREMI DEL CONCURS LITERARI  JOAN OLIVÉ   EL DIA 7 ...

FESTIVAL FI DE CURS EDUCACIÓ INFANTIL 2017-18

El passat 26 de maig els nenes i nenes d'Educació Infantil del Col·legi Jesús Salvador, van representar davant de tots els...

Concurs Bíblic

              DISSABTE  19 DE MAIG es va celebrar a Terrassa el ...

  • ACTES DE NADAL

  • Compra On-line

  • Llibres de text

  • CONCURS LITERARI JOAN OLIVÉ

  • FESTIVAL FI DE CURS EDUCACIÓ INFANTIL 2017-18

  • Concurs Bíblic

escola cristiana  Cambridge English Generalitat de Catalunya Sabadell Agenda 21 clickedu 

Accesos Directes

 

A la Llar d'Infants Menu Mensual

Login a clickedu

  Nom d'usuari  
  Contrasenya   
 
   
 

No puc accedir

Canal Youtube

Lema del curs

Parlem de...

Xaxes Socials

Llegir per créixer

La importància del joc

Tria escola

Fins quan la pipa?

Ús del whatsapp

Agenda 21 Imprimir E-mail
Viernes, 30 de Mayo de 2014 00:00

 

2016-2017

La colla de cicle inicial ja hem iniciat el projecte de l’hort. Vam començar per fer una pluja d’idees sobre to el que sabem i les mestres hem quedat molt contentes amb tot el que saben.

D’altra banda ,  volem felicitar a totes les famílies per la gran tasca feta amb els testos reciclats i us agraïm de tot cor la vostra implicació amb l’escola. 

Per a poder seguir la nostra aventura a l’hort us engresquem a fer tafaner i participar  en el nostre bloc: verdjulivert.blogspot.com

Igualment volem agrair la participació i assessorament de manera altruista de

 


2014-2015

signaturaMantenim el nostre compromís per la cura del medi ambient i així ho signem  juntament amb representants dels centres educatius de Sabadell. Valorem la necessitat d'un canvi de valors i hàbits per gaudir d'un món millor. Ens responsabilitzem afegint el nostre granet de sorra continuant amb la gestió de residus i engegant el projecte d'electricitat. En xarxa, millor!!

2014-2015

recompte Agenda21Continuem valorant els residus que generem amb els esmorzars  i per això durant aquest mes d’octubre hem realitzat un recompte. Us fem arribar un petit resum dels resultats:
 
Destaquem la gran davallada de... Llegir més o comentar

taller Agenda21Els alumnes de Cicle Mitjà durant aquesta setmana realitzaran activitats relacionades amb el consum. A 3r es fa una activitat anomenada “Em faig gran?” per tal que els infants prenguin consciència de les responsabilitats que s’adquireixen amb l’edat per tal de reflexionar davant l’organització de... Llegir més o comentar


2013-2014

 dia del medi ambientTornem a celebrar el Dia del Medi Ambient, i aquesta vegada ho fem amb un concurs, el QUIZA21 .Animeu-vos a participar!!La idea és que aneu seguint el nostre blog durant aquesta setmana. Cada dia us presentarem dos reptes d'enginy sostenible, un en horari de matí i un altre en horari de tarda. El que heu de fer és contestar afegint-hi un comentari. Pretenem que sigui una activitat familiar així que busqueu un foradet per pensar totes juntes. No es tracta d'una competició en la qual només hi haurà una familia guanyadora; valorarem rapidesa però també reflexió, creativitat, crítica, humor, implicació,... Però això sí, sostenibilitat sobretot.El comentari s’ha de signar per les persones participants; nom d'alumna, alumne o alumnes indicant el curs així com els noms de la resta de la família que participi .El dia 9 de juny donarem a conèixer les famílies més sostenibles .Comptem amb vosaltres!!http://anemcapalverdjs.blogspot.com.es/

Agenda21

En el marc del 10è aniversari del programa Agenda 21 Escolar, s'exposarà a l'Espai 2 del Casal Pere Quart materials, recursos i resultats aportats pels centres adherits del treball d'alumnat en temes de sostenibilitat. 
La inauguració de l'exposició serà el dia 26 de març a les 17,30hores, hi esteu tots convidats, així com a visitar l'exposició amb l'alumnat i famílies. 

RECICLEM PAPER

Taller de reciclatge de paper que van fer els alumnes de 6è de Primària del Col·legi Jesús Salvador amb els nens de 3r de Primària.Els nens i les nenes de 3er de primària , amb l'ajuda d'alguns/es alumnes de 6è, han estat reciclant paper. Han après el procés i han elaborat fulls que després utilitzaràn per fer una manualitat per Sant Jordi.
 reciclatge paperreciclatge paperreciclatge paperreciclatge paper

PROJECTE COTXES RECICLATS - CICLE SUPERIOR

Aquesta setmana els alumnes de cicle superior hem acabat el projecte de la construcció d'un cotxe amb material reciclat. Aquests dies hem presentat en grup i davant els nostres companys cada cotxe/projecte, i hem participat en varies curses i categories, com per exemple al millor disseny, originalitat, velocitat, etc...tots hem disfrutat molt fent el projecte i la cursa ha estat el final perfecte. Ens ho hem passat molt bé i esperem repetir altres anys!cotxer recicats

Noticia A21.separació i reducció_alternatives a l'alumini

Durant aquest trimestre els i les alumnes de l’escola han fet varies activitats a l’aula sobre la separació i reducció de residus. El principal objectiu ha sigut conèixer on es llencen els diferents residus que es generen a la hora de l’esmorzar. Al mateix temps, ens ha servit per conscienciar-nos del seu impacte mediambiental, promovent el consum de fruita i evitant l’ús del paper d’alumini.

Per tal de reduir la quantitat de residus, us fem arribar unes idees que podeu utilitzar amb l’esmorzar dels vostres fills i filles, alhora que fem disminuir el consum de l’alumini, material altament contaminant.

ALTERNATIVES A L’ALUMINI

L’ús de l’alumini per embolicar aliments s’ha convertit en un hàbit entre molts consumidors.  Un 30% de l’alumini que es consumeix al món és d’ús domèstic. 

Segons els últims informes del Departament de  Medi  Ambient,  a  l’Estat  espanyol anualment  es  produeixen  60.000  tones  de paper  d’alumini.  El  seu  cost  energètic  de fabricació és el mateix que el consum elèctric anual  de  250.000  famílies  catalanes.  A  més de  la  destrucció  que  ocasionen  les  mines  a cel obert, hem d’afegir-hi les infraestructures de  transport  (vies  fèrries  i  carreteres)  i energètiques  (embassaments  i  centrals elèctriques),  les  emissions  atmosfèriques  i els  residus  tòxics  fruit  del  procés  d’obtenció del  metall,  que  contaminen  l’aire,  el  sòl  i l’aigua.

És evident, doncs, que la utilització de paper d’alumini per embolicar entrepans té un cost ambiental  que  difícilment  ens  podem imaginar  si  tenim  en  compte  que  és  un material  que  s’utilitza  un sol cop  i és llençat immediatament.

Per tal d’evitar aquests problemes associats al paper d’alumini, existeix una gran diversitat de productes reutilitzables de diferents mides i colors que serveixen per embolicar entrepans, fruita, galetes o altres tipus d’aliments.

Quines alternatives tenim al paper d’alumini?

-          Es poden fer servir embolcalls reutilitzables com la bossa de roba tradicional, carmenyoles o altres sistemes com el Boc’n Roll. D’aquesta manera reduim els residus que generem.

-          Podem utilitzar paper de cuina absorvent per embolicar l’esmorzar que posem dins de l’embolcall reutilitzable, ja que el seu impacte ambiental és menor. 

imatgeimatgeimatge

Si no heu pogut evitar d’utilitzar paper d’alumini, recordeu que cal llençar-lo al contenidor groc de recollida selectiva de residus. Tot i que porti el nom de “paper”, en cap cap el dipositiu el contenidor blau!

 
 

Agenda21

10È ANIVERSARI D'AGENDA 21

El passat dijous 7 de novembre a l'auditori de la Biblioteca Vapor Badia es va celebrar l'acte inaugural del 10è aniversari d’agenda 21 escolar de Sabadell. Docents i alumnes de 5è hi van representar la nostra escola.

Durant el passat curs el col·legi Jesús Salvador va participar en el diseny d'algunes de les activitats que es duran a terme per celebrar el desè aniversari d'aquest programa a la nostra localitat.
Aquest curs, i per segon any consecutiu el projecte presentat per la nostra escola "fem paper reciclat" ha estat mereixador d'una subvenció per part de l'ajuntament de Sabadell.
L’Agenda 21 Escolar és un programa que treballa en línia amb els grans objectius globals de la lluita contra l’escalfament global, la qualitat de l’aire o dels recursos hídrics i energètics, la pèrdua de biodiversitat o la qualitat alimentària, tenint en compte els reptes intergeneracionals que se’ns plantegen. Des de la comunitat educativa contribuïm mitjançant l’educació de les persones que gestionaran el futur de la ciutat i del planeta.
Amb la implicació del professorat, de l’alumnat i de la comunitat educativa, promourem una gestió del nostre centre més sostenible i una educació en els valors de la sostenibilitat, com també treballarem per influir en el nostre entorn més proper, una ciutat, Sabadell, que avanci en matèria de sostenibilitat.

 

 

piramide alimenticia

FEM DEL DIMECRES EL DIA DE LA FRUITAUs recordem que des del col·legi promocionem el dimecres com a “Dia de la fruita” i proposem que en l’esmorzar, almenys aquest dia, portin fruita de temporada. Aquesta és una manera de contribuir a establir hàbits d’alimentació saludables en la rutina dels infants.Aprofitem per recordar-vos algunes consignes sobre la dieta saludable:

·         Les racions d’esmorzar han de ser les adients per tal que els/les alumnes s’ho mengin tot. En cas que no s’acabin l’esmorzar, es recomanable guardar-ho a la carmanyola i no llençar-ho a les escombraries. Així les famílies sabran quina quantitat han menjat i podran ajustar les properes racions per tal de no malbaratar els aliments.

·     Una dieta equilibrada vol dir menjar la quantitat i la varietat d’aliments necessaris segons l’edat i l’activitat física de cada persona. Tots els grups de la PIRÀMIDE DELSALIMENTShaurien d’estar inclosos, en les quantitats recomanades, dins de la dieta diaria.

GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ MOSTRA RECICLARTreciclartPer tal de celebrar el dia mundial del medi ambient, l'objectiu del qual és donar-li un contexthumà, motivant les persones perquè es converteixin en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu, promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d'actitudcap a temes ambientals, el grup d'AGENDA 21 de l'escola ha fet la proposta de realitzar diferents objectes fabricats amb material sostenible. Continua i opina

CARTELLS I ESLÒGANS

Els que us presentem a continuació són els cartells seleccionats per representar la nostra escola al concurs que organitza l'Ajuntament de Sabadell per tal d’escollir el Cartell que farà visible per tota la ciutat la commemoració del 10è Aniversari de l’Agenda 21 Escolar de Sabadell.

imatgeimatge

D’altra banda, els eslògans que han estat enviats a la convocatòria feta per l’Ajuntament han estat els següents:
 

1. NO LLENCIS EL TEU MÓN A LA PEPERERA (Aïda Boyero)

2. RECICLAR...SI, CLAR!!  (Judith Pelegrin, Victòria Carrasco)

3. REDUIR, REUTILITZAR, RE... SI, CLAR! (Equip A21)

Volem donar les gràcies a totes les persones que han participat a la convocatòria i, al mateix temps, informar-vos que tots els cartells presentats i que no estan seleccionats estan exposats al segon pis de Primària (al costat de 3r B)...en podeu veure les fotografies a l'espai personal del clickedu.Comenta

10è ANIVERSARI PROJECTE AGENDA 21en els següents enllaços us avancem i recollim les activitats que s'han proposat des de la comissió d'Agenda21 de la qual el Col·legi Jesús Salvador en forma part. Esperem la vostra participació.Agenda21 concursca  concurses

TALLER DE RECICLATGE DE PAPER 6è EP

 

 

Aquí teniu el vídeo de l'activitats realitzada a CIPO el passat dia 26 de gener. Els nens i nenes de 6è van aprendre a reciclar paper i després ho van ensenyar en el cole a fer-ne als companys de 3r, 4t i 5è de Primària.

Recordeu que al bloc d'Agenda21 de col·legi

Al canal de vídeos

i la revista interactiva podeu trobar més informació i comentar-la


recicla joscsEls nens i nenes de cicle inicial de l'escola Jesús Salvador han estat durant uns dies elaborant jocs amb material reciclat, que ben aviat podran fer servir al pati i disfrutar jugant.
Per veure més fotos accedeix a la Plataforma o deixa'ns el teu comentari de l'activitat
 
 

taller reciclatge

Durant les activitats de la setmana cultural, els nens i nenes de cicle mitjà  de l'escola  Jesús Salvador van fer un taller de reciclatge de paper, ajudats pels nens i nenes de cicle superior aplicant el que van apendre en el taller que van fer a CIPO dues setmanes abans l'experiència ha estat un èxit i... continua llegint i opina 
   
BUSQUEM UNA MASCOTA. PARTICIPA AL CONCURS D'AGENDA 21     TERMINI FINS EL 31 D'OCTUBRE.

Nou recurs bloc del col·legi. Podeu veure la presentació i fer clic a l'enllaç

 

 

Presentem el projecte

La nostra escola està implicada en el projecte organitzat per l'Ajuntament de Sabadell conegut com AGENDA 21, projecte que té la responsabilitat d'ajudar la comunitat educativa a desenvolupar i a asumir pràctiques sostenibles.

En la Cimera de la Terra de l'any 1992 a Rio de Janeiro, els estats van debatre estratègies per assolir un model de desenvolupament sostenible, que cobreixi les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les generacions futures per satisfer les seves. El resultat va ser un pla de treball per al segle XXI: "L'AGENDA 21".

Per fer realitat aquest repte planetari cal "pensar globalment i actuar localment". Per aquest motiu el nostre centre, encapçalat per un grup de professors que s'ha implicat al 100% amb el projecte, participa en aquesta tasca desenvolupant diferents activitats com dotar de containers selectius tota l'escola, treballar el tema en diferents matèries, decorar els diferents espais amb murals relatius al medi ambient, etc. En definitiva, intentar sensibilitzar l'alumnat que granet a granet podem construir entre tots un món millor.
 
Des del bloc de la revista interactiva podreu seguir totes les activitats impulsades a partir del projecte, així com amb avisos via coreu electrònic, el clickedu o el canal dels videos sel·leccionats del youtube
Última actualización el Jueves, 12 de Enero de 2017 17:15
 


Col·legi Jesús Salvador · Telèfon: 937 25 56 80 · Fax 937 27 81 81 · C/ D'Àngel Guimerà, 16