forex trading logo

ACTES DE NADAL

ACTES DE NADAL CANTADA NADALES I AMBAIXADOR   Com cada any celebrarem l’arribada del Nadal al col·legi amb els ...

Compra On-line

Ja disposeu de l'espai per a la compra de llibres i del netbook (en el cas de l'ESO). Feu clic a la imatge que correspongui per en...

Llibres de text

Aquests són els llibres de text per al curs 2018 - 2019 ordenats per etapa i curs. A PARTIR DEL 1 DE JULIOL Podeu fer la compra on-...

CONCURS LITERARI JOAN OLIVÉ

    CLÀUDIA VALLADARES GUANYA EL 1r  PREMI DEL CONCURS LITERARI  JOAN OLIVÉ   EL DIA 7 ...

FESTIVAL FI DE CURS EDUCACIÓ INFANTIL 2017-18

El passat 26 de maig els nenes i nenes d'Educació Infantil del Col·legi Jesús Salvador, van representar davant de tots els...

Concurs Bíblic

              DISSABTE  19 DE MAIG es va celebrar a Terrassa el ...

  • ACTES DE NADAL

  • Compra On-line

  • Llibres de text

  • CONCURS LITERARI JOAN OLIVÉ

  • FESTIVAL FI DE CURS EDUCACIÓ INFANTIL 2017-18

  • Concurs Bíblic

escola cristiana  Cambridge English Generalitat de Catalunya Sabadell Agenda 21 clickedu 

Accesos Directes

 

A la Llar d'Infants Menu Mensual

Login a clickedu

  Nom d'usuari  
  Contrasenya   
 
   
 

No puc accedir

Canal Youtube

Lema del curs

Parlem de...

Xaxes Socials

Llegir per créixer

La importància del joc

Tria escola

Fins quan la pipa?

Ús del whatsapp

Biblioteca escolar Imprimir E-mail
Jueves, 10 de Noviembre de 2011 19:45

CLUB DE LECTURA

Biblioteca

 

Informem que dins del projecte de Biblioteca i de potenciació de la lectura en el nostre col·legi hem pensat que seria positiu crear un Club de Lectura de pares i mares. Durant aquest mes rebreu una circular per si us voleu apuntar. El funcionament serà molt senzill i no obliga pràcticament a res:
1. Lectura d'un llibre (tots els que s'apuntin llegiran el mateix). Començarem només per una novel·la curta a l'any (som conscients que entre el treball, els nens, la casa, etc. cada dia tenim menys temps lliure).
2. Deixarem temps suficient per llegir-lo i, posteriorment, ens trobarem un dia en un espai cedit per la la Pastisseria Genescà (a la Rambla) per tal de fer una trobada que durarà una hora aproximadament. En aquesta trobada intentarem que vingui l'autor/a per tal que ens comenti anècdotes, el procés d'elaboració de la novel·la i respondre totes les preguntes que vulgueu.
Us avancem més detalls per aquest curs (i aprofitant que una professora que va treballar a la nostra escola va publicar una novel·la).
1. El llibre que llegirem serà: AQUEL VERANO DEL 68 de Conchita Álvarez (editorial Omicron).
2. La trobada (seria una xerrada d'una hora aproximadament) seria a finals de febrer o principis de març (una vegada sapiguem qui s'ha apuntat intentarem trobar el dia i l'hora que millor vagi als inscrits).
Des d'aquestes línies volem agrair a la Pastisseria Genescà que ens cedeixi de manera altruista el seu local (a més de convidar-nos a una bona xocolata) i a l'autora Conchita Álvarez que ha mostrat una predisposició total en venir a fer-nos una xerrada sobre la seva novel·la.
Repetim, aviat rebreu una circular per tal que us hi pugueu apuntar.
 

 

PUBLICAT ÚLTIM CAPITOL DE SEGUINT EL FIL

Publicat l'últim capítol de Seguint el Fil

 
Ja està publicat al Bloc de Seguint el fil el capítol 4 del Fil 2, que han realitzat els i les alumnes de sisè. Aquest capítol el podeu seguir al Bloc Seguint el Fil, un capítol que tanca la història iniciada per l'escriptora sabadellenca Anna Cabeza, i conduïda pels alumnes de cicle superior d'altres escoles de Sabadell. El final triat, narra el moment en què l'Àngels i els seus descobreixen que les estàtues de la Rambla de Sabadell, de Josep Campeny i Santamaria, tenen 'bessones' a Barcelona i un encanteri que hauran de resoldre si no volen una vida plegada de mala sort. 
 

 

El proper dia 11 de juny, l'alumnat de cinquè i sisè que ha participat en aquest projecte, es reunirà amb l'autora del capítol 1i els alumnes que han realitzat els altres capítols del mateix fil. 

I-4 DEL COL·LEGI JESÚS SALVADOR VISITA LA BIBLIOTECA VAPOR BADIA

Els nens i nenes  de la Classe de les Motos hem anat a fer una visita a la Biblioteca Vapor Badia. Abans d’entrar hem anat a esmorzar al parc que hi ha al costat. Un cop a la Biblioteca ens han explicat moltes coses: què podem veure  a la biblioteca, ens han ensenyat que no només  hi ha llibres! També hem après que els llibres ens els podem emportar a casa durant uns dies si volem i després els tornem. I sobretot  que a la biblioteca, no et perdis les fotos o comenta l'activitat

 

 

VISITA DE LA MONTSE BUENO I L'ANNA CABEZA


El divendres 15 de febrer, l'alumnat de cinquè i sisè de primària, va rebre la visita de l'escoltadora d'avis, Montse Bueno, i la periodista i escriptora sabadellenca, Anna Cabeza. 

Ambientada en l'activitat de Ciutat i Escola Seguint el Fil, promoguda per l'ajuntament de Sabadell, la història de narració iniciada per l'Anna Cabeza, compta amb cinc personatges principals: l'Angels, en Pol i en Nil, uns nens de 10 i 11 anys, la tieta Montse, i l'avi Miquel. La tieta Montse és escoltadora d'avis en una residència de gent gran, i un bon dia l'avi Miquel li dóna un cofret que conté part d'un mapa. Amb l'ajuda dels bessons, l'Angels i la seva tieta es disposen a buscar què hi ha al darrera d'aquest mapa, en el que hi estan implicades també estàtues de la Rambla de Sabadell: la Font de la Granota, i la Font del Trinxeraire. 

El personatge de la tieta Montse creat per Anna Cabeza, es va inspirar amb la Montse Bueno, una periodista a qui l'enganxa això de seure's al costat dels avis i escoltar-ne les seves històries, i treure'n uns bons aprenentatges.  

L'alumnat de cicle superior, ha tingut l'oportunitat de conèixer l'escriptora i rebre també la visita de la tieta Montse eixida de la ficció, de compartir vivències i experiències amb elles, i en definitiva, de conèixer de primera mà la professió d'escoltar i d'escriure.  

El passat mes de gener, l'alumnat de cinquè va presentar el segon capítol de la primera història de Seguint el fil (Fil 1), una activitat d'expressió escrita desenvolupada al taller de llengua. Per la seva part, l'alumnat de sisè, participarà escrivint el capítol 4 del fil 2 durant el tercer trimestre d'aquest curs. Podeu veure tota la informació i llegir les diferents històries, al bloc de Seguint el Fil 2012-13.

 
Enguany, com ja venim realitzant des de ja fa uns anys, els i les alumnes de cicle superior del col·legi Jesús Salvador hem participat a l'activitat Seguint el fil: Un escriptor de Sabadell comença una narració i l'alumnat dels centres educatius participants, continuen els capítols per grups i acaben amb la història. La sabadellenca Anna Cabeza, escriptora, periodista i guinista, és l'autora que ha iniciat la història d'aquest any. 
 
Els objectius d'aquesta activitat, desenvolupada al taller de llengua, són despertar la imaginació de l'alumnat per a la creació literària, motivar-los d'una forma lúdica per l'aventura d'escriure, així com apropar-los a la lectura de textos narratius. 
 
El grup de cinquè ha participat el el Fil 1, i al mes de gener vam entregar el capítol 2. El grup de sisè de primària elaborarà el quart capítol del Fil 2, lliurement previst pel 3 de maig. 
 
Podeu consultar aquests blogs, així com veure els participants a través del blog Seguint el Fil 2012/13.
 
El proper dia 15 de febrer, l'alumnat de 5è i 6è rebrà la visita de l'escriptora del primer capítol, l'Anna Cabeza, i la professional envers la qual s'ha inspirat el personatge de la història d'enguany, la Montse Bueno. En aquesta trobada, podrem fer intercanvis d'opinions envers la feina feta fins ara, i conèixer de ben a prop les tasques d'una escriptora i d'una "escoltadora" d'avis.
 
 
Llibres escrits pels alumnes de 5è:
 
 
 
 

BIBLIOTECA ESCOLAR

Des del curs 2003 - 2004 el col·legi va impulsar la biblioteca escolar. Ara des d'aquest espai volem ampliar l'oferta educativa enllaçant-vos al cercador de llibre d'epergam, on escrivint Jesús Salvador us filtrarà la nostra escola i a partir d'aquí podeu buscar i trobar si aquell libre que esteu buscant el tenim a la biblioteca escolar. D'aquesta manera podreu ajudar al vostre fill/a a trobar aquell llibre que més il·lusió li fa o que més interès li desperta. Podeu filtra per tot tipus de contingut, títol, autor, col·lecció i molt més.

Un cop trobat el llibre caldrà consultar amb el mestre de biblioteca la disponibilitat de llibre per poder-lo cedir en préstec.

Com sempre esperem que sigui una eina d'utilitat per a toa la comunitat educativa. Per accedir-hi cliqueu a la imatge.

Última actualización el Miércoles, 18 de Enero de 2017 12:27
 


Col·legi Jesús Salvador · Telèfon: 937 25 56 80 · Fax 937 27 81 81 · C/ D'Àngel Guimerà, 16